XX | Hero | VI24 | News | Vegetable combination

Новини - 26-12-2022

Прогноз на 2023 рік від компанії Рійк Цваан

Шановні овочівники, ми започатковуємо рубрику "Питання-відповідь", в якій спеціалісти компанії Рійк Цваан будуть відповідати на Ваші питання. Сьогодні на актуальні питання щодо прийдешнього 2023 року відповідає начальник відділу продажів - Станіслав Овчарик.

Як Ви вважаєте, який критерій у овочівників буде головним при виборі насіння наступного року? 

- Зважаючи на невизначеність наступного сезону, рішення щодо структури площ овочівниками будуть прийматися швидко, безпосередньо перед початком посіву. Тому головними критеріями, на нашу думку, будуть прогнозована рентабельність культури, а по асортименту – надійні та перевірені сорти та гібриди в поєднанні з обґрунтованою ціною.

Ваш прогноз – які культури будуть в пріоритеті у овочівників в 2023 році?

- З огляду на результати роботи в сезоні 2022 року, найбільш пріоритетними культурами будуть огірки (як закритого, так і відкритого ґрунту), томати, капусти всіх термінів дозрівання, столові буряки, баклажани. Звичайно, окремо треба виділити і салати та зеленні культури, які, незважаючи на всі проблеми, продовжуватимуть свій подальший розвиток і в 2023 році.

На які гібриди робить ставку компанія у 2023 році? 

- На рожевоплідні томати: Мануса (безумовний лідер ринку з найкращою якістю плодів та адаптивністю до різних умов вирощування), червоноплідні томати Зульфія (чудова якість) та Анненфельд (новинка); огірки Ілонара (універсальний гібрид для плівкових теплиць), Ліст (найкращий у відкритому ґрунті для споживання у свіжому вигляді, маринування та засолювання), серед капуст – найкращі в своїх сегментах Заріссіма (ранньостигла), Конгама (середньопізня, квашення) та Владіма і Лонгма (для довготривалого зберігання). Також перевірений перець типу капія Портека та новинки Топгір (зелений угорського типу) та Бурабелла (білий кубоподібний). Серед інших культур, пріоритети – баклажан Анатолія (найкращий за смаком), редиска Бодіам (ранньостиглість та якість) та цілий ряд сортів салатів, серед яких вже давно відомі Алепо, Кармесі, Платінас, а також нещодавні новинки листового айсбергу Лалік та Дюнан (зелені), Скамандер (червоний) та багато інших.